Pankkivertailu kannattaa

Vertaa pankkilainat yhdellä hakemuksella

Kuvake1

Vertaa pankkeja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 25+ lainanmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme muutamassa minuutissa!

 

Miten vertailla paras pankki?

Monet ihmiset hoitavat asioitaan tietyssä pankissa vain siksi, koska ovat ennenkin niin tehneet. Liian uskollinen omalle pankille ei kannattaisi olla, sillä pankkia vaihtamalla voit säästää suuriakin summia erilaisissa kuluissa ja maksuissa.

Pankkien vertailussa on monia asioita, joita tulee ottaa huomioon. Pankkia ei kannata lähteä vaihtamaan hätiköiden, vaan rauhassa vertailemalla.

Nykyään kuitenkin kaikki ihmiset ovat käytännössä tavalla tai toisella pankkien kanssa tekemisissä, mutta silti vain harva viitsii kuluttaa aikaa pankkivertailuun, vaikka sillä voisikin saada selvää säästöä aikaan.

 

Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:

Pankit ja muut luotonantajat

Lainaesimerkki:

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,0% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000 – 60.000 €.


Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 25 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.


Pankkia vaihtamalla voit säästää suuriakin summia erilaisissa maksuissa ja kuluissa.

 

Paras pankki vaihtelee tilanteiden mukaan

Siihen, mikä on paras pankki, ei ole yksinkertaista vastausta. Kaikki se riippuu aina asiakkaan omista tarpeista. Toinen voi etsiä pankkia vain normaalia päivittäisiä raha-asioita varten, kun taas toinen etsii parasta pankkia omia säästöjä tai sijoituksia varten.

Siksi onkin tärkeää aina ennen pankkivertailua kartoittaa omat tarpeensa. Vasta sen jälkeen tiedät, mitä asioita lähdet pankkien välillä vertailemaan.

Seuraavia asioita ainakin kannattaa miettiä ennen vertailua:

  • Kuinka suuret ovat säännölliset tulosi?
  • Onko sinulla jo pääomaa, jota aiot tallettaa pankkiin?
  • Tarvitsetko nyt tai tulevaisuudessa pankkilainaa?
  • Harkitsetko säännöllistä säästämistä?
  • Haluatko kenties aloittaa sijoittamisen?
  • Tarvitsetko erilaisia vakuutuksia?

Moniin näihin asioihin löytyy lisätietoa pankkien sivulta, mutta joskus tietojen löytäminen saattaa olla todella hankalaa. Tässä kohtaa ei tietenkään kannata lopettaa vertailua, vaan pistää vaikka viestiä pankin asiakaspalveluun ja kysyä asiaa suoraan heiltä. Heiltä saat parhaiten tiedon, liittyi se sitten lainoihin tai vaikka sijoittamiseen.

Lainojen vertailuun voit käyttää lainalaskuria, mutta se ei välttämättä kerro sitä mikä pankki on sinulle sopivin.

Lue myös Vertaalainaa pankkilainat -artikkeli.

 

Pankkien asiakaspalvelun laajuus

Jokainen pankki tarjoaa asiakaspalvelua netissä, mutta esimerkiksi iäkkäämmät ihmiset haluavat monesti saada henkilökohtaista palvelua pankin konttorissa.

Nuorille netin käyttö on jo arkipäivää ja he suosivatkin asioiden hoitamista netissä. Kuitenkin iäkkäämmät ihmiset suosivat asioiden hoitamista pankkien konttorissa, koska asioiden hoitaminen ei välttämättä netissä onnistu. He myös voivat tarvita apua tai neuvoa laskujen maksamisessa.

Tässä saattaakin tulla ongelmia varsinkin pienemmillä paikkakunnilla, kun pankkien konttoreita vähennetään kokoajan. Siksi varsinkin iäkkäimpien ihmisten kohdalla tulee miettiä, haluavatko he hoitaa asiat pankin konttorissa, ja jos haluavat, onko konttori siedettävän etäisyyden päässä?

 

Miksi pankkivertailu sitten kannattaa?

Vertaa pankkeja ja löydät parhaiten juuri omia tarpeitasi vastaavat palvelut. Näin ollen et maksa turhasta ja saat pidettyä ylimääräiset kulut ja maksut kurissa. Monet voivat turhaan vuosittain maksaa aivan turhista palveluista, joita he eivät koskaan edes tarvitse.

Kattavalla vertailulla saat karsittua turhat palvelut heti pois, joka taas tarkoittaa vain säästöä. Kattavan listan suomessa toimivista pankeista löydät Suomenpankki.fi sivustolta.

 

Pankkien kilpailuttaminen

Pankkien vertailu ja kilpailuttaminen kannattaa tehdä vähintään kerran vuodessa.

Vaikka olisit löytänyt parhaan pankin, kannattaa silti isommat hankinnat kilpailuttaa pankkien välillä. Esimerkiksi pankkilainaa ei kannata suoraan ottaa ensimmäisestä pankista, vaan tarjousta kannattaa kysyä mahdollisimman monesta.

Koska pankit totta kai haluavat sinun ottavan lainan heiltä, voit saada kilpailuttamisella saada pienennettyä lainasi korkoja ja kuluja.

Yleisesti voisi sanoa, että mitä enemmän olet itse valmis uhraamaan aikaa pankkien vertailuun, sekä kilpailuttamiseen, sitä enemmän myös saat säästöä.

 

Pankkien talletussuoja

Jos pankki ajautuu konkurssiin tai sillä on pysyviä maksuvaikeuksia, maksaa Rahoitusvakausvirasto pankin asiakkaille korvauksen talletussuojarahaston varoista.  Suomen pankeissa talletussuoja on käytössä aina 100.000 euron talletuksiin saakka.

Lähde: Rvv.fi – Talletussuoja

VertaaPankkeja.fi
Logo