Pankkivertailu kannattaa

Vertaa pankkilainat yhdellä hakemuksella

Kuvake1

Vertaa pankkeja ilmaiseksi

Kuvake1

100 % kotimainen palvelu

Kuvake1

100 % maksuton palvelu

Kuvake1

Tavoita 25+ lainanmyöntäjää

Täytä lainahakemus – Saat lainapäätöksen heti

Saat lainatarjoukset kumppaneiltamme muutamassa minuutissa!

 

Miten vertailla paras pankki?

Monet ihmiset hoitavat asioitaan tietyssä pankissa vain siksi, koska ovat ennenkin niin tehneet. Liian uskollinen omalle pankille ei kannattaisi olla, sillä pankkia vaihtamalla voit säästää suuriakin summia erilaisissa kuluissa ja maksuissa.

Pankkien vertailussa on monia asioita, joita tulee ottaa huomioon. Pankkia ei kannata lähteä vaihtamaan hätiköiden, vaan rauhassa vertailemalla.

Nykyään kuitenkin kaikki ihmiset ovat käytännössä tavalla tai toisella pankkien kanssa tekemisissä, mutta silti vain harva viitsii kuluttaa aikaa pankkivertailuun, vaikka sillä voisikin saada selvää säästöä aikaan.

Pankkia vaihtamalla voit säästää suuriakin summia erilaisissa maksuissa ja kuluissa.

Pankit Suomessa

Suomessa toimii useita eri pankkeja, jotka tarjoavat erilaisia palveluita ja tuotteita asiakkailleen. Suurimmat ja tunnetuimmat pankit Suomessa ovat Nordea, OP, Danske Bank, S-Pankki, Aktia ja Ålandsbanken. Pankit tarjoavat asiakkailleen muun muassa erilaisia talletustilejä, sijoituspalveluita, vakuutuksia sekä lainoja. Lisäksi pankit tarjoavat erilaisia digitaalisia palveluita, kuten verkkopankin ja mobiilipankin, jotka helpottavat asiakkaiden arkea ja raha-asioiden hoitoa.

Kun etsii sopivaa pankkia, voi olla hyödyllistä vertailla eri pankkien tarjoamia palveluita ja niiden hintoja. Vertailun apuna voi käyttää esimerkiksi Vertaalainaa.fi -palvelua, joka tarjoaa tietoa eri pankkien lainoista ja niiden koroista. Vertailu auttaa löytämään parhaan vaihtoehdon omiin tarpeisiin ja budjettiin sopivaksi. Pankkien vertailu onkin tärkeä osa päätöksentekoa, sillä se auttaa säästämään rahaa ja löytämään sopivimmat palvelut itselle. Pankkien vertailun lisäksi on hyvä tutustua myös pankkien asiakaspalveluun ja luotettavuuteen ennen päätöksentekoa.

 

Paras pankki vaihtelee tilanteiden mukaan

Siihen, mikä on paras pankki, ei ole yksinkertaista vastausta. Kaikki se riippuu aina asiakkaan omista tarpeista. Toinen voi etsiä pankkia vain normaalia päivittäisiä raha-asioita varten, kun taas toinen etsii parasta pankkia omia säästöjä tai sijoituksia varten.

Siksi onkin tärkeää aina ennen pankkivertailua kartoittaa omat tarpeensa. Vasta sen jälkeen tiedät, mitä asioita lähdet pankkien välillä vertailemaan.

Seuraavia asioita ainakin kannattaa miettiä ennen vertailua:

  • Kuinka suuret ovat säännölliset tulosi?
  • Onko sinulla jo pääomaa, jota aiot tallettaa pankkiin?
  • Tarvitsetko nyt tai tulevaisuudessa pankkilainaa?
  • Harkitsetko säännöllistä säästämistä?
  • Haluatko kenties aloittaa sijoittamisen?
  • Tarvitsetko erilaisia vakuutuksia?

Moniin näihin asioihin löytyy lisätietoa pankkien sivulta, mutta joskus tietojen löytäminen saattaa olla todella hankalaa. Tässä kohtaa ei tietenkään kannata lopettaa vertailua, vaan pistää vaikka viestiä pankin asiakaspalveluun ja kysyä asiaa suoraan heiltä. Heiltä saat parhaiten tiedon, liittyi se sitten lainoihin tai vaikka sijoittamiseen.

Lainojen vertailuun voit käyttää lainalaskuria, mutta se ei välttämättä kerro sitä mikä pankki on sinulle sopivin.

 

Pankkien asiakaspalvelun laajuus

Jokainen pankki tarjoaa asiakaspalvelua netissä, mutta esimerkiksi iäkkäämmät ihmiset haluavat monesti saada henkilökohtaista palvelua pankin konttorissa.

Nuorille netin käyttö on jo arkipäivää ja he suosivatkin asioiden hoitamista netissä. Kuitenkin iäkkäämmät ihmiset suosivat asioiden hoitamista pankkien konttorissa, koska asioiden hoitaminen ei välttämättä netissä onnistu. He myös voivat tarvita apua tai neuvoa laskujen maksamisessa.

Tässä saattaakin tulla ongelmia varsinkin pienemmillä paikkakunnilla, kun pankkien konttoreita vähennetään kokoajan. Siksi varsinkin iäkkäimpien ihmisten kohdalla tulee miettiä, haluavatko he hoitaa asiat pankin konttorissa, ja jos haluavat, onko konttori siedettävän etäisyyden päässä?

 

Miksi pankkivertailu sitten kannattaa?

Vertaa pankkeja ja löydät parhaiten juuri omia tarpeitasi vastaavat palvelut. Näin ollen et maksa turhasta ja saat pidettyä ylimääräiset kulut ja maksut kurissa. Monet voivat turhaan vuosittain maksaa aivan turhista palveluista, joita he eivät koskaan edes tarvitse.

Kattavalla vertailulla saat karsittua turhat palvelut heti pois, joka taas tarkoittaa vain säästöä. Kattavan listan suomessa toimivista pankeista löydät Suomenpankki.fi sivustolta.

 

Pankkien kilpailuttaminen

Pankkien vertailu ja kilpailuttaminen kannattaa tehdä vähintään kerran vuodessa.

Vaikka olisit löytänyt parhaan pankin, kannattaa silti isommat hankinnat kilpailuttaa pankkien välillä. Esimerkiksi pankkilainaa ei kannata suoraan ottaa ensimmäisestä pankista, vaan tarjousta kannattaa kysyä mahdollisimman monesta.

Koska pankit totta kai haluavat sinun ottavan lainan heiltä, voit saada kilpailuttamisella saada pienennettyä lainasi korkoja ja kuluja.

Yleisesti voisi sanoa, että mitä enemmän olet itse valmis uhraamaan aikaa pankkien vertailuun, sekä kilpailuttamiseen, sitä enemmän myös saat säästöä.

 

Pankkien talletussuoja

Jos pankki ajautuu konkurssiin tai sillä on pysyviä maksuvaikeuksia, maksaa Rahoitusvakausvirasto pankin asiakkaille korvauksen talletussuojarahaston varoista.  Suomen pankeissa talletussuoja on käytössä aina 100.000 euron talletuksiin saakka.

 

Mikä on pankkivertailu ja miksi sitä kannattaa käyttää?

Pankkivertailu tarkoittaa eri pankkien palveluiden ja tuotteiden vertailua keskenään. Pankkivertailun avulla voi löytää parhaan vaihtoehdon omiin tarpeisiin sopivaksi, säästää rahaa ja löytää sopivimmat palvelut itselle. Pankkivertailua kannattaa käyttää erityisesti silloin, kun etsii uutta pankkia, talletustiliä, sijoituspalveluita, lainoja tai muita pankkipalveluita.

Pankkivertailussa kannattaa kiinnittää huomiota eri pankkien tarjoamiin palveluihin, hintoihin, korkoihin ja muihin kustannuksiin. Pankkivertailun avulla voi löytää halvimman pankin, jonka avulla voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

 

Miten vertailen eri pankkeja?

Eri pankkien vertailu on helppoa ja nopeaa monilla eri tavoilla. Yksi tapa vertailla pankkeja on käyttää erilaisia vertailusivustoja, kuten VertaaPankkeja.fi -sivustoa. Vertailusivustoilla voi verrata eri pankkien hintoja, korkoja ja muita ehtoja.

Toinen tapa vertailla pankkeja on käydä pankkien verkkosivuilla ja vertailla siellä eri tuotteita ja palveluita. Verkkosivuilla voi yleensä löytää tietoa pankin tarjoamista palveluista ja niiden hinnoista.

 

Mitkä ovat tärkeitä asioita, jotka kannattaa huomioida pankkivertailussa?

Pankkivertailussa kannattaa kiinnittää huomiota eri pankkien tarjoamiin palveluihin ja niiden kustannuksiin. Palveluiden hinta voi vaihdella merkittävästi eri pankkien välillä, joten hintojen vertailu on tärkeää. On myös tärkeää vertailla pankkien tarjoamia etuja ja niiden ehtoja, kuten esimerkiksi talletuskorkoja ja palvelumaksuja.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota pankkien asiakaspalveluun ja mahdollisuuksiin hoitaa raha-asioita verkkopankin tai mobiilisovelluksen kautta. Näiden tekijöiden perusteella voi tehdä päätöksen siitä, mikä pankki sopii parhaiten omiin tarpeisiin.

 

Millaisia palveluita ja tuotteita pankit tarjoavat?

Pankit tarjoavat laajan valikoiman erilaisia palveluita ja tuotteita asiakkailleen.

Tavallisimpiin pankkipalveluihin kuuluvat talletustilit, kortit, verkkopankki ja mobiilipankki, sijoituspalvelut sekä lainat ja luotot. Pankit tarjoavat myös muita rahoituspalveluita, kuten vakuutuksia ja maksuliikenteen palveluita yrityksille.

Talletustilit ovat yleisin pankkipalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden tallettaa rahaa turvallisesti pankin tilille. Talletustilit jakautuvat usein käyttötiliin, josta voi tehdä nostoja ja maksuja, ja säästötiliin, jossa voi tallettaa rahaa pidemmäksi aikaa ja saada koron talletukselleen.

Kortit ovat myös tärkeä osa pankkien palveluita. Pankit tarjoavat erilaisia kortteja, kuten pankki- ja luottokortteja, joilla voi maksaa ostoksia ja nostaa rahaa automaateista.

Verkkopankki ja mobiilipankki ovat olleet kasvavassa roolissa viime vuosina. Ne ovat helppo ja nopea tapa hoitaa raha-asioita, tehdä maksuja ja tarkistaa tilin saldoja.

Sijoituspalvelut tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa rahaa erilaisiin kohteisiin, kuten osakkeisiin, rahastoihin ja muihin sijoitustuotteisiin. Pankit voivat tarjota myös erilaisia vakuutuksia, kuten henkivakuutuksia ja omaisuusvakuutuksia, jotka tarjoavat turvaa yllättävien tilanteiden varalle.

Lainat ja luotot ovat myös osa pankkien palveluita. Pankit voivat tarjota erilaisia lainoja, kuten asuntolainoja, kulutusluottoja ja opintolainoja. Luotot taas voivat olla joustavia ja tarjota asiakkaalle rahaa käyttöön silloin, kun sitä tarvitsee.

 

Mitkä ovat Suomen suurimmat pankit?

Suomen suurimmat pankit ovat Nordea, OP, Danske Bank, S-Pankki, Aktia ja Ålandsbanken. Nämä pankit tarjoavat laajan valikoiman erilaisia palveluita ja tuotteita asiakkailleen.

 

Miten VertaaPankkeja.fi voi auttaa pankkivertailussa?

VertaaPankkeja.fi on palvelu, joka auttaa vertailemaan eri pankkien palveluita ja hintoja keskenään. Palvelun avulla voi vertailla eri pankkien talletuskorkoja, luottokortteja, lainoja, sijoituspalveluita ja muita palveluita. Vertailun avulla voi löytää parhaan pankin omiin tarpeisiin ja löytää parhaan mahdollisen palvelun edullisella hinnalla. VertaaPankkeja.fi auttaa myös ymmärtämään paremmin eri pankkien tarjoamia palveluita ja tuotteita.

VertaaPankkeja.fi -palvelu on helppo käyttää ja se tarjoaa monipuolisen vertailun eri pankkien palveluista ja hinnoista. Palvelu tarjoaa yksityiskohtaisia tietoja eri pankkien koroista, maksuista, luottokorteista, sijoituspalveluista ja lainoista. Palvelun käyttö on maksutonta ja sen avulla voi säästää huomattavan määrän aikaa ja vaivaa pankkien vertailussa.

VertaaPankkeja.fi auttaa myös löytämään uusia pankkipalveluita ja -tuotteita, joita ei ehkä ole tullut ajatelleeksi ennen. Palvelun avulla voi löytää uusia ja mielenkiintoisia sijoitusmahdollisuuksia tai löytää uuden tavan säästää rahaa.

Lisäksi VertaaPankkeja.fi tarjoaa myös hyödyllisiä vinkkejä ja neuvoja pankkiasioihin liittyen. Sivustolta löytyy artikkeleita ja oppaita esimerkiksi säästämiseen, lainojen hakemiseen ja vakuutuksiin liittyen. Näiden avulla voi parantaa omaa taloudellista tilannettaan ja saada paremman ymmärryksen pankkipalveluiden tarjoamista mahdollisuuksista.

VertaaPankkeja.fi on siis erinomainen palvelu kaikille, jotka haluavat vertailla eri pankkien palveluita ja löytää parhaan ratkaisun omiin tarpeisiinsa. Palvelun avulla voi säästää aikaa ja vaivaa pankkien vertailussa ja löytää parhaan mahdollisen palvelun edullisella hinnalla.


Lainaesimerkki:

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,0% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee  1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000 – 60.000 €.


Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista.

VertaaPankkeja.fi
Logo